epres sajttota

Epres sajttorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc + 5-10 perc
  • 180°C
  • 165°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 tortához (Ø 22 cm):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt kitekerjük, a tésztát egy kivajazott tortaformába tesszük. Lefedjük a sütőpapírral és ráöntjük a szárított hüvelyeseket.

  3. Lépés 3

    A tésztát előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 percig vakon sütjük, majd levesszük róla a hüvelyeseket és még 5-10 percig sütjük.

  4. Lépés 4

    A zselatinlapokat a csomagolási útmutató szerint beáztatjuk.

  5. Lépés 5

    250 g epret és 100 g porcukrot felforralunk. Forrástól számított kb. 5 percig főzzük, amíg az eper megpuhul. Hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.

  6. Lépés 6

    A mascarpone-t, 100 g porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. Kinyomkodjuk a zselatint és a még meleg eperzseléhez keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a mascarpone-s krémet és jól összekeverjük.

  7. Lépés 7

    A tejszínt felverjük a habfixálóval és az epres-mascarpone-s keverékhez keverjük.

  8. Lépés 8

    A tölteléket a hideg tésztalapra öntjük és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

  9. Lépés 9

    A maradék eperrel díszítjük a tortát. A csomagolás szerint elkészítjük a tortazselét és bevonjuk vele a tortát, majd visszatesszük addig a hűtőbe, amíg megdermed.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!