Gyümölcsös

Epres csigák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 45 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

Hozzávalók 1 tűzálló formához (kb. 23 x 35cm):

A mázhoz

  • 1/2 citrom leve
  • 70 g porcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180 fokra előmelegítjük és közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve előkészítjük a tésztákat.

  2. Lépés 2

    Kitekerjük, az olvasztott vajjal megkenjük és mindkettőt megszórjuk cukorral.

  3. Lépés 3

    Mindkét tésztából 10 csíkot vágunk a szélesebb oldalaikon. Az eperszeleteket a felső tésztaszélekre fektetjük úgy, hogy az eper egy kissé túllógjon a tésztán, majd óvatosan feltekerjük. Ezt mindegyik tésztacsíkkal megismételjük.

  4. Lépés 4

    A csigákat, a kivajazott formába, kis távolságonként egymás mellé helyezzük (bevont forma esetében a vajazás elhagyható).

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 30 perc alatt megsütjük. Ezután alufóliával lefedjük és további 5 perc alatt készre sütjük.

  6. Lépés 6

    A citromlevet és porcukrot 1-2 ek. vízzel összekeverjük, és ezzel díszítjük az epres csigákkal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!