 
            
                Epres tiramisu torta
 
            Epres tiramisu torta, ha valami igazán különlegesre vágysz. Az eper-szezon idején egy isteni újdonság, amit limocelloval bolondíthatsz meg.
- kb. 50 perc
- 150°C
- 130°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 100 g puha vaj
- 100 g kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
- 100 g liszt
- 1/2 cs. hüvelyes
- 100 ml limoncello
- 250 g mascarpone
- 2 ek. porcukor
- 500 g eper negyedelve
- só
- 1 tojás a kenéshez
- vaj a forma zsírozásához
 
                             
                        Elkészítés
- 
            Lépés 1A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 150°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. 
- 
            Lépés 2A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és kivajazzuk a formát (alternatíva: a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába tehetjük zsírozás nélkül). 
- 
            Lépés 3A vajat egy mixerrel krémesre keverjük. A cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót hozzáadunk és a legmagasabb fokozaton pár percig keverjük. Hozzáadunk egy tojást és ismét keverjük. 
- 
            Lépés 4A lisztet a krémhez adjuk, jól elkeverjük és a tésztára töltjük. 
- 
            Lépés 5A tészta szélét tojással megkenjük és sütő legalsó sínén kb. 50 percig sütjük. 
- 
            Lépés 6A tiramisu tortát hagyjuk kihűlni, majd meglocsoljuk limoncelloval. 
- 
            Lépés 7A mascarponet és a porcukrot elkeverjük és a megkenjük vele a tortát. Szépen rárendezzük az eper szeleteket. 
A lioncello akár el is hagyható a receptből.
 
                 
                    			     
                    		 
                    		