Ratatouille quiche

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 55 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 quiche-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 3 ek. olívaolaj + még kevés a kenéshez
  • 1 kis cukkini szeletelve
  • 1/2 padlizsán szeletelve
  • 1/2 piros és sárga paprika kimagozva, rusztikus darabokra vágva
  • 1/2 vöröshagyma meghámozva, karikákra vágva
  • 200 g szárított paradicsom lecsepegtetve
  • 125 g créme fraîche (krémsajt)
  • 3 tojás
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük, fejjel lefelé a kizsírozott formába tesszük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt.

  3. Lépés 3

    A túlnyúló tésztaszélekkel megerősítjük a peremet. Ezután visszatesszük rá a sütőpapírt, és kerámia sütőgyönggyel (esetleg szárazbabbal vagy rizzsel) lesúlyozzuk.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó rácsán kb. 25 percig elősütjük.

  5. Lépés 5

    Közben előkészítjük a zöldségeket. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, megpirítjuk benne a zöldségeket, majd hagyjuk kihűlni.

  6. Lépés 6

    Az aszalt paradicsomot finomra mixeljük, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást, majd gyorsan elkeverjük; sóval és borssal ízesítjük.

  7. Lépés 7

    A kerámiagyöngyöt levesszük az elősütött quiche-alapról, és ráöntjük a paradicsomkrémet. Eloszlatjuk rajta a zöldséget, kissé lenyomkodjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

  8. Lépés 8

    Újra sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük.

  9. Lépés 9

    A díszítéshez megszórjuk friss kakukkfűvel.

Tipp

Olívaolaj helyett használhatjuk az eltett savanyított paradicsom lecsöpögő olaját is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!