Gesztenyés meggyes tortácska

  • kb. 8 perc
  • 170°C
  • 180°C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 cs. vanília pudingpor
  • 1/4 l tej
  • 2*250 g tejszín
  • 50 g cukor
  • 250 g gesztenyemassza
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 75 g csokibevonó
  • 1 csipet

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeverésen 180°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A linzertésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát egy belisztezett lapon kinyújtjuk és 12 egyenlő részre vágjuk. Mindegyiket kissé meglisztezzük és kör alakra nyújtjuk, aztán kivajazott formákba tesszük.

  4. Lépés 4

    A tejet, a tejszínt, a gesztenyét, a cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot és egy csipet sót egy kis edényben felfőzzük. Gyenge hőmérsékleten időnként megkeverve kb. 30 percig melegítjük. Hűlni hagyjuk.

  5. Lépés 5

    A formákat előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. Rövid hűlés után kivesszük a formákból és hagyjuk teljesen kihűlni.

  6. Lépés 6

    250g tejszínt és 1 cs. vaníliás cukrot kemény habbá verünk. A meggyel együtt a formába töltjük. A gesztenyemasszát egy csillag végű habzsákba töltjük és kidíszítjük vele a tortácskákat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!