Fasírozott torta kelkáposztával borítva

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
3.7 / 5
3 Bewertungen
  • 60+10 perc
  • 170°C, majd 200°C
  • 160°C, majd 190°C
  • 30 perc

Hozzávalók:

 

8 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 kg sertés-marha darált hús vegyesen
  • 2 ek étolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db zsemle
  • 8 ek bio zabpehely (vagy 2 zsemle)
  • 5 dkg őrölt dióbél
  • 2 dl tej
  • 4 tojás
  • 2 teáskanál pritamin paprikakrém
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1,2 kg burgonya – héjában főzve, meghámozva, karikákra vágva
  • 16 nagy kelkáposztalevél blansírozva
  • 4 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A felszeletelt zsemléket tejben beáztatjuk.

  2. Lépés 2

    A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és az őrölt pirospaprikát.

  3. Lépés 3

    A kinyomkodott zsemléket egy nagy tálban összekeverjük a darált hússal, zabpehellyel, dióbéllel, tojással, paprikás hagymával és az ízesítőkkel.

  4. Lépés 4

    A megmosott kelkáposztaleveleket forrásban lévő, sós vízben kb. 3 percig forraljuk, majd hideg vízben lehűtjük és lecsepegtetjük.

  5. Lépés 5

    Egy kerek, mélyebb tűzálló tálat sütőpapírral kibélelünk, rászórjuk a zsemlemorzsa felét, ráterítjük a főtt burgonyát, majd megszórjuk a maradék morzsával. Ráhalmozzuk a húsos masszát, majd 170 °C-os sütőben kb. 60 percig sütjük.

  6. Lépés 6

    A friss leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből. Sütőpapírral együtt kitekrjük, majd egy tányér segítségével egy kört vágunk ki belőle a sütőtál méretének megfelelően. A kör alakú tésztalapot tésztarácsozó segítségével berácsozzuk.

  7. Lépés 7

    A fasírozottat kivesszük a sütőből, és a sütő hőmérsékletét 200 °C-ra növeljük.

  8. Lépés 8

    A húst a blansírozott kelkáposztalevelekkel betakarjuk, majd a rácsozott tésztát kicsit széthúzzuk, hogy a rácsok szépen látszódjanak, és ezt terítjük a káposztára.

  9. Lépés 9

    Felvert tojással megkenjük és kb. 10 - 15 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

  10. Lépés 10

    Langyosan, cikkekre vágva friss zöldsalátával tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: Kiadós egytálétel. A hús fűszerezését ki-ki ízlése szerint variálhatja. Zabpehely, vagy dióval megbolondítva, különlegessé tehetjük a fasírozottat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!