Pásztor pitéje
Tante Fanny

Pásztor pitéje

(Shepherds pie)
  • kb. 45 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 1 kg burgonya hámozva, apróra vágva
  • 750 g darált hús
  • 2 szál sárgarépa hámozva, felaprítva
  • 2 közepes fej hagyma apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek paradicsomszósz
  • 1 tk ételízesítő
  • 200 ml tej
  • szerecsendió őrölve
  • édesnemes paprika
  • fehér bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A burgonyát hámozzük meg, mossuk meg, és vágjuk apróra. Sós vízben főzzük meg.

  3. Lépés 3

    A darált húst serpenyőben forró olajon süssük át. Sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. A hagymát, fokhagymát és sárgarépát adjuk hozzá, pároljuk tovább. A paradicsomszószt is keverjük bele.

  4. Lépés 4

    Öntsük fel 1/4 l vízzel, és forraljuk fel. Az ételízesítőt is adjuk hozzá, 8 - 10 percig főzzük, amíg a leve elfő.

  5. Lépés 5

    A burgonyát szűrjük le, és törjük apróra. Adjuk hozzá a tejet, keverjük simára. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

  6. Lépés 6

    A friss linzertésztát tegyük az előkészített sütőformába, jól nyomkodjuk bele, a kilógó tésztaszéleket pedig vágjuk le.

  7. Lépés 7

    A darált húst halmozzuk a tésztaalapra. A burgonyapürét simítsuk rá, és előmelegített sütőben az első 15 percben süssük a sütő alján, majd további 30 percig pedig középső sínen.

Tipp

Ételízesítő helyett használhatunk 1 db zöldségleves kockát is.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!