Pásztor pitéje
Tante Fanny

Pásztor pitéje

(Shepherds pie)
Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 45 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 1 kg burgonya hámozva, apróra vágva
  • 750 g darált hús
  • 2 szál sárgarépa hámozva, felaprítva
  • 2 közepes fej hagyma apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek paradicsomszósz
  • 1 tk ételízesítő
  • 200 ml tej
  • szerecsendió őrölve
  • édesnemes paprika
  • fehér bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A burgonyát hámozzük meg, mossuk meg, és vágjuk apróra. Sós vízben főzzük meg.

  3. Lépés 3

    A darált húst serpenyőben forró olajon süssük át. Sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. A hagymát, fokhagymát és sárgarépát adjuk hozzá, pároljuk tovább. A paradicsomszószt is keverjük bele.

  4. Lépés 4

    Öntsük fel 1/4 l vízzel, és forraljuk fel. Az ételízesítőt is adjuk hozzá, 8 - 10 percig főzzük, amíg a leve elfő.

  5. Lépés 5

    A burgonyát szűrjük le, és törjük apróra. Adjuk hozzá a tejet, keverjük simára. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

  6. Lépés 6

    A friss linzertésztát tegyük az előkészített sütőformába, jól nyomkodjuk bele, a kilógó tésztaszéleket pedig vágjuk le.

  7. Lépés 7

    A darált húst halmozzuk a tésztaalapra. A burgonyapürét simítsuk rá, és előmelegített sütőben az első 15 percben süssük a sütő alján, majd további 30 percig pedig középső sínen.

Tipp

Ételízesítő helyett használhatunk 1 db zöldségleves kockát is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!