töltött focaccia

Mediterrán töltött focaccia

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Próbáld ki mini focacciáinkat mediterrán töltelékkel: lédús olajbogyóval vagy aszalt paradicsommal töltjük meg. Ideálisak salátákhoz, vagy snacknek két étkezés között. Egyszerűen finom!

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 7 perc

Hozzávalók 6 db-hoz vagy 12 szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma szélességű csíkra vágjuk.

  3. Lépés 3

    A tészta egyik felét megszórjuk a kimagozott és felaprított olívával vagy aszalt paradicsom darabokkal. A tészta másik felét ráhatjuk és a széleket erősen összenyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát kicsit belisztezzük és néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk.

  5. Lépés 5

    A tetejét is megszórjuk kimagozott és felaprított olívával vagy aszalt paradicsom darabokkal és rozmaringgal díszítjük.

  6. Lépés 6

    A töltött focaccia-kat előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Próbáld ki mindkét verziót, vagy akár pestóval töltve is! Használj különböző fűszernövényeket ízlés szerint.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!