Tüzes

Leveles tészta stanglik

paprikával
  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók kb. 20 stanglihoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paradicsomszószt és a paradicsompürét simára keverjük. A chilit és a paprikát hozzáadjuk, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük.

  3. Lépés 3

    Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a paradicsomos masszát rákenjük. A másik tésztát is kitekerjük és az első tésztára helyezzük.

  4. Lépés 4

    Széltében 2 cm-es csíkokat vágunk úgy, hogy 20 rudacskát kapjunk. A stanglikat egyenként párszor megtekerjük, a paradicsom levével vékonyan átkenjük és szezámmaggal megszórjuk.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Szezámmag helyett használhatunk mákot vagy reszelt sajtot a stanglik szórásához.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!