![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2018/07/TF_feurige_Blaetterteigstangen_0767_WEB-1420x600.jpg)
Leveles tészta stanglik
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegan-95x95.png)
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 20 stanglihoz:
- 2 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 120 g paradicsomszósz szűrőben lecsepegtetve, paradicsom levét felfogva
- 120 g paradicsompüré
- 2 csípős chili paprika kimagozva, apróra vágva
- 2 sárga paprika apró kockára vágva
- só és bors őrölve
- Kevés füstölt paprika fűszerkeverék
- Kevés fekete szezámmag a szóráshoz
![Friss tönkölyös leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT_Dinkel1-224x640.png)
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2018/07/TF_AS_Blaetterteigstangerl_0018_WEB.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paradicsomszószt és a paradicsompürét simára keverjük. A chilit és a paprikát hozzáadjuk, majd sóval, borssal és a fűszerkeverékkel ízesítjük.
-
Lépés 3
Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a paradicsomos masszát rákenjük. A másik tésztát is kitekerjük és az első tésztára helyezzük.
-
Lépés 4
Széltében 2 cm-es csíkokat vágunk úgy, hogy 20 rudacskát kapjunk. A stanglikat egyenként párszor megtekerjük, a paradicsom levével vékonyan átkenjük és szezámmaggal megszórjuk.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szezámmag helyett használhatunk mákot vagy reszelt sajtot a stanglik szórásához.