Fokhagymás kenyér pizzatésztával

  • kb. 35 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 1 fokhagymás kenyérhez:

  • 2 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 80 ml olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2 csokor petrezselyem aprítva
  • 6 ág kakukkfű aprítva
  • 6 ág rozmaring aprítva
  • Nagyszemű tengeri só a szóráshoz
  • olívaolaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és kivesszük a tésztákat a hűtőből.

  2. Lépés 2

    Az olívaolajat a fokhagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel és rozmaringgal összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük és a fokhagymás zöldfűszeres olajjal megkenjük. A hosszabbik oldal mentén egymásra hajtjuk a tészta széleit.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkokat 6 egyenlő nagyságú szeletre vágjuk és állítva, lazán egy sütőformába rendezzük.

  5. Lépés 5

    A kenyeret a sütő legalsó sínén kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Más zöldfűszereket is használhatunk, mint például snidlinget vagy zsályát. Próbáld ki olívaolaj helyett 125 g friss sajttal is elkészíteni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!