Szilvás galette

marcipánnal
  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Egy galette-hez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A marcipánt, a lekvárt, a tojást, és fahéjat egy keverőgép segítségével simára keverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és villával megszurkáljuk. A marcipán masszát rákenjük úgy, hogy a szélétől. kb. 5 cm-t szabadon hagyunk.

  4. Lépés 4

    A szilvát spirál alakban a tésztára rendezzük és az üresen hagyott szélét visszahajtjuk a töltelékre. A visszahajtott tészát megkenjük tojással és megszórjuk aprított pisztáciával.

  5. Lépés 5

    A galette-t a sütő legalsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A szilva helyett más csonthéjas gyümölcsöt is használhatunk a galette elkészítéséhez, mint például nektarint, őszibarackot, sárgabarackot, vagy cseresznyét is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!