Csirkehúsos pite curryvel

Csirkehúsos pite curryvel

  • 10 + 25 perc
  • 220 °C + 180 °C
  • 200 °C + 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 pitéhez (kör alakú, Ø 20 cm)

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 2 db csirkemellfilé feldarabolva
  • 60 g borsó
  • 1 szál zellerszár
  • 1 db közepes sárgarépa vékony szeletekre vágva
  • 1/2 db pirospaprika felkockázva
  • 1 nagy fej hagyma aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 db kisebb gyömbér aprítva
  • 2-3 ek olaj a sütéshez
  • bors
  • 1 ek currypor
  • 100 g natúr joghurt
  • 2 ek húsleves
  • 2 ek tejszín
  • 1 tojás a kenéshez
  • esetleg kevés koriander

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A csirkemell filét mossuk meg, töröljük szárazra, és aprítsuk fel. A borsót olvasszuk fel. A zellert pucoljuk meg. a sárgarépát hámozzuk meg, hosszában felezzük, és srégen vágjuk vékony szeletekre. A paprikát kockázzuk fel. A hagymát, fokhagymát és gyömbért hámozza meg, és vágjuk apróra.

  3. Lépés 3

    Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olajat, ezen süssük meg a húst, majd sózzuk és borsozzuk. 1 tk. curryport adjunk hozzá, és állandó keverés mellett rövid ideig pirítsuk.

  4. Lépés 4

    A maradék olajat hevítsük fel egy serpenyőben, ezen pirítsuk meg a hagymát. A fokhagymát, gyömbért és a zöldségeket is adjuk hozzá, és keverés mellett kb. 1 percig süssük. A maradék curryport adjuk hozzá, és keverés mellett további 1 percig süssük.

  5. Lépés 5

    A joghurt felét és a húslevest keverjük össze, sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt közepes tűznél kb. 8 - 10 percig forraljuk, ill. kb. 4-5 perc után a fedőt vegyük le.

  6. Lépés 6

    A tejszínt, a maradék joghurtot és a húst keverjük a zöldséghez, majd a serpenyőt vegyük le a tűzről.

  7. Lépés 7

    Egy kör alakú sütőformát kenjünk ki zsiradékkal, helyezzük bele a tésztát, úgy, hogy a szélek kilógjanak. A tölteléket tegyük a tésztára.

  8. Lépés 8

    A tésztaszéleket hajtsuk a töltelékre úgy, hogy középen maradjon egy lyuk, hogy a sütés közben képződött gőz eltávozhasson. A tojást verjük fel és ezzel kenjük meg a pitét.

  9. Lépés 9

    A pitét alsó sínen 220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük, majd a hőmérsékletet vegyük vissza 180 °C-ra és további 20 - 25 perc alatt süssük készre. Vegyük ki a sütőből és tálalás előtt rövid ideig pihentessük.

Tipp

A klasszikus pitéknél, mint ez is, a massza sütés közben nem szilárdul meg teljesen, kicsit folyós marad. A pitét közvetlenül a sütőformából, kanállal tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!