A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
A csirkemell filét mossuk meg, töröljük szárazra, és aprítsuk fel. A borsót olvasszuk fel. A zellert pucoljuk meg. a sárgarépát hámozzuk meg, hosszában felezzük, és srégen vágjuk vékony szeletekre. A paprikát kockázzuk fel. A hagymát, fokhagymát és gyömbért hámozza meg, és vágjuk apróra.
Egy serpenyőben melegítsünk fel egy kevés olajat, ezen süssük meg a húst, majd sózzuk és borsozzuk. 1 tk. curryport adjunk hozzá, és állandó keverés mellett rövid ideig pirítsuk.
A maradék olajat hevítsük fel egy serpenyőben, ezen pirítsuk meg a hagymát. A fokhagymát, gyömbért és a zöldségeket is adjuk hozzá, és keverés mellett kb. 1 percig süssük. A maradék curryport adjuk hozzá, és keverés mellett további 1 percig süssük.
A joghurt felét és a húslevest keverjük össze, sózzuk és borsozzuk, majd fedő alatt közepes tűznél kb. 8 - 10 percig forraljuk, ill. kb. 4-5 perc után a fedőt vegyük le.
A tejszínt, a maradék joghurtot és a húst keverjük a zöldséghez, majd a serpenyőt vegyük le a tűzről.
Egy kör alakú sütőformát kenjünk ki zsiradékkal, helyezzük bele a tésztát, úgy, hogy a szélek kilógjanak. A tölteléket tegyük a tésztára.
A tésztaszéleket hajtsuk a töltelékre úgy, hogy középen maradjon egy lyuk, hogy a sütés közben képződött gőz eltávozhasson. A tojást verjük fel és ezzel kenjük meg a pitét.
A pitét alsó sínen 220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük, majd a hőmérsékletet vegyük vissza 180 °C-ra és további 20 - 25 perc alatt süssük készre. Vegyük ki a sütőből és tálalás előtt rövid ideig pihentessük.
Okos ötlet:
A klasszikus pitéknél, mint ez is, a massza sütés közben nem szilárdul meg teljesen, kicsit folyós marad. A pitét közvetlenül a sütőformából, kanállal tálaljuk.
Mesterszakácsok, akik ezt a receptet megnézték, az alábbiakat is kipróbálták:
Weboldalunkon cookie-kat használunk azért, hogy a weboldalt elemezni tudjuk, valamint személyre szabni.
Amennyiben az „Engedélyezem“ vagy továbbra is használod a weboldalunkat, az ehhez való hozzájárulásodat fejezed ki. A cookie használatára vonatkozó további információkat az Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashatsz. Engedélyezem