spárgás táskák
Vegán

Földimogyorós-spárgás táskák

Vegán receptet keresel spárgával és leveles tésztával? Nem csak vegánoknak ajánljuk a humus-szal töltött és földimogyoróval szórt spárgás táskákat. Ideális piknikezéshez is.

  • 30-35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 spárgás táskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hummus-t és a spenótot összekeverjük, sóval és curry-vel ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és középen ketté vágjuk. A tésztadarabokat ismét kettévágjuk, majd átlósan vágunk 4 téglalapot úgy, hogy összesen 8 háromszög alakuljon ki.

  4. Lépés 4

    Körülbelül 2 evőkanálnyi keveréket teszünk mindegyik háromszögre és vékonyan elkenjük. A háromszög széles oldalára 3-3 spárgát teszünk.

  5. Lépés 5

    Tekerjük fel a spárgákat, majd kenjük meg a tésztát vízzel és szórjunk rá egy kevés földimogyorót.

  6. Lépés 6

    A spárgás táskákat a sütő középső sínén kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!