töltött croissant

Töltött reggeli croissant

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
2 Bewertungen

Ilyen gyorsan még biztosan nem sütöttél reggeli croissant-t. Finom, édes túrókrémmel töltve, friss erdei gyümölcsökkel vagy tetszés szerinti gyümölccsel megrakva. Egyszerűen tökéletes a következő családi vagy baráti reggelihez.

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 6 croissant-hoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 500 g túró (20%-os zsírtartalmú)
  • 70 g cukor
  • 2 ek. citromlé
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • gyümölcs vagy erdei gyümölcs ízlés szerinti kis darabokra vágva
  • 2 ek. méz vagy juharszirup
  • opcinális: 2 ek. mag vagy dióféle, pl. szezámmag és pisztácia

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és szélességében 3 téglalapra vágjuk. Ezeket átlósan megfelezzük, így 6 háromszöget kapunk. Mindegyik háromszöget bevágjuk a szélesebb végén kb. 2 cm mélyen, és feltekerjük croissant-okká.

  3. Lépés 3

    A croissant-okat vékonyan megkenjük tojással.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A túrót, a cukrot, a citromlevet és a vaníliás cukrot krémesre keverjük.

  6. Lépés 6

    A kihűlt croissant-okat átlósan félbevágjuk. Az alsó részükbe beletöltjük a túrókrémet, a gyümölcsöket és az erdei gyümölcsöket, majd meglocsoljuk mézzel vagy juharsziruppal. Opcióként magokat vagy dióféléket is szórhatunk rá, majd befedjük a croissant felső felével.

Tipp

Minden megengedett, ami finom! Engedd, hogy szárnyaljon a fantáziád és a kreativitásod a reggeli croissant-ok megtöltésénél.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!