Fonott kalács háromféle töltelékkel

Fonott kalács háromféle töltelékkel

  • kb. 25 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

A lekváros töltelékhez:

  • 80 g lekvár tetszőlegesen pl. szeder, áfonya, málna
  • 30 g Kókuszreszelék
  • 2 tk. citromlé

A marcipános töltelékhez:

  • 100 g marcipán massza apróra vágva
  • 3 ek. tej
  • 1 tk. citromlé
  • 10 g Pisztácia apróra vágva

A kekszes töltelékhez:

  • 50 g reszelt mogyoró
  • 50 g zabkeksz durvára aprítva
  • 1 ek. porcukor
  • 2 ek. tej
  • 1 tojásfehérje

A díszítéshez:

  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • mandulaforgács a szóráshoz
fonott kalács háromféle töltelékkel - hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A lekváros töltelékhez: a lekvárt, a kókuszreszeléket és a citromlevet összekeverjük. A marcipános töltelékhez: a marcipánt, a tejet és a citromlevet egy kézi turmixgéppel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük az apróra vágott/tört pisztáciát. A kekszes töltelékhez: A zabkekszet összetörjük, majd összekeverjük a mogyoróval, porcukorral és a tojásfehérjével. Ezután a tejjel csomómentesre keverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük és hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat megtöltjük a különböző keverékekkel, majd hengerré formázzuk őket és a végeit lezárjuk.

  4. Lépés 4

    A három csíkot összefonjuk, majd a tojássárgájával megkenjük és meghintjük mandulával.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A töltelékeket kedved és ízlésed szerint variálhatod, szuper párosítás a banán-kókuszreszelékkel, a nugátkrémes és a kekszes töltelék kombinálása is.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!