Fonott kalács háromféle töltelékkel

Fonott kalács háromféle töltelékkel

  • kb. 25 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

A lekváros töltelékhez:

  • 80 g lekvár tetszőlegesen pl. szeder, áfonya, málna
  • 30 g Kókuszreszelék
  • 2 tk. citromlé

A marcipános töltelékhez:

  • 100 g marcipán massza apróra vágva
  • 3 ek. tej
  • 1 tk. citromlé
  • 10 g Pisztácia apróra vágva

A kekszes töltelékhez:

  • 50 g reszelt mogyoró
  • 50 g zabkeksz durvára aprítva
  • 1 ek. porcukor
  • 2 ek. tej
  • 1 tojásfehérje

A díszítéshez:

  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • mandulaforgács a szóráshoz
fonott kalács háromféle töltelékkel - hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A lekváros töltelékhez: a lekvárt, a kókuszreszeléket és a citromlevet összekeverjük. A marcipános töltelékhez: a marcipánt, a tejet és a citromlevet egy kézi turmixgéppel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük az apróra vágott/tört pisztáciát. A kekszes töltelékhez: A zabkekszet összetörjük, majd összekeverjük a mogyoróval, porcukorral és a tojásfehérjével. Ezután a tejjel csomómentesre keverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük és hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat megtöltjük a különböző keverékekkel, majd hengerré formázzuk őket és a végeit lezárjuk.

  4. Lépés 4

    A három csíkot összefonjuk, majd a tojássárgájával megkenjük és meghintjük mandulával.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A töltelékeket kedved és ízlésed szerint variálhatod, szuper párosítás a banán-kókuszreszelékkel, a nugátkrémes és a kekszes töltelék kombinálása is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!