Szilvatorta dióva

Szilvás torta karamellizált dióval

  • kb. 35 - 40 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 1 négyszögletű tortaformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300g
  • kb. 12 db nagy szilva kimagozva, negyedelve
  • 250 g krémtejszín
  • 4 tojás
  • 100 g cukor
  • 50 g dió finomra vágva
  • Néhány dió hámozva, felezve
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • Kevés fahéj őrölve
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémtejszínt és a tojásokat keverjük simára, az aprított diót, 100 g cukrot, kukoricakeményítőt és fahéjat jól keverjük hozzá.

  3. Lépés 3

    A tortaformát olvasztott vajjal kenjük meg, a tésztát tekerjük ki, a forma nagyságának megfelelően vágjuk méretre, és helyezzük a formába.

  4. Lépés 4

    A szilvaszemeket szorosan egymás mellé helyezve rakjuk a tésztára, majd öntsük rá a masszát.

  5. Lépés 5

    A süteményt előmelegített sütőben kb. 35 - 40 perc alatt süssük aranybarnára.

  6. Lépés 6

    A kristálycukrot serpenyőben hevítsük fel, amíg folyékony nem lesz (karamellizálja), adjuk hozzá a felezett diót, kevergessük, majd helyezzük a tortára.

Tipp

Ezt a nyárias receptet ízlés szerint más, idény szerinti gyümölccsel (sárgabarack, cseresznye…) is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!