Citromtortácskák

Citromtortácskák

  • 20 + 20 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 tortácskához (10 cm Ø):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk fel kb. 12 x 12,5 cm-es 6 darabra. Sütőpapír nélkül helyezzük 6 db 10 cm-es kikent formába. A kilógó széleket vágjuk le vagy hajtsuk vissza.

  3. Lépés 3

    Vágjunk a sütőpapírból a formák méretére 6 db-ot, és helyezzük a tésztákra. Erre helyezzük rá a lencsét a vakon sütéshez és előmelegített sütőben kb 15 percig süssük elő. Ezután távolítsuk el a sütőpapírral együtt a lencséket, és folytassuk a sütést még 5 percig.

  4. Lépés 4

    Keverjük össze a túrót, tejfölt és citromlevet, amíg sima nem lesz. Majd adjuk hozzá a jól átszitált porcukrot és vaníliáscukrot. Ezután keverjük hozzá a tojás és a tojássárgákat.

  5. Lépés 5

    Töltsük a tortaformácskákba a krémet, és előmelegített sütőben a középső sínen 190 ° C-on kb 20 percen keresztül süssük készre.

Tipp

Ha nincsenek kis tortaformácskáink, süthetjük egy nagyban is, azonban akkor a sütési idő változhat.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!