fonott koszorú

Fonott koszorú

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Isteni finom! A fonott kelt tésztás koszorú lédús cseresznyével nem csak ínycsiklandó, hanem rendkívül mutatós is. A receptünk alapján pillanatok alatt elkészítheted ezt desszertet.

  • kb. 40 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 fonott koszorúhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 160 g cseresznye kimagozva, félbe vágva
  • 80 g cseresznyelekvár
  • 160 g Mandulaforgács
  • 150 g sovány túró
  • 1/2 cs. vaníliapudingpor
  • 30 g vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • 2 ek. szeletelt mandula és dekorcukor a szóráshoz
fonott koszorú

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cseresznyés töltelékhez keverjük össze a cseresznyét a lekvárral és 80 g mandulával. A túrótöltelékhez keverjük össze a túrót a maradék 80 g darált mandulával, a pudingporral, a vaníliás cukorral és a tojással.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a tésztát hosszában félbevágjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkok közepét kenjük meg: az egyiket a meggyes töltelékkel, a másikat a túrótöltelékkel, kb. 3 cm-es szegélyt hagyva a szélektől. A tésztaszéleket kenjük meg tojássárgájával, hajtsuk be és jól nyomjuk össze.

  5. Lépés 5

    Nyújtsuk meg kissé mindkét tésztarudat, majd az illesztéseket lefelé fordítva sodorjuk őket össze, és végeket hajtsuk koszorúba.

  6. Lépés 6

    Helyezzük a koszorút óvatosan egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg tojássárgájával, és szórjuk meg mandulával és jégcukorral.

  7. Lépés 7

    Süssük aranybarnára kb. 40 perc alatt a sütőben, alulról a második rácson.

Tipp

A cseresznyeszezonon kívül ugyanennyi fagyasztott cseresznyét vagy üvegben eltett, jól lecsepegtetett cseresznyét is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!