Fonott pizzatészta “trikolor”

Fonott pizzatészta “trikolor”

  • kb. 25 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 fő részére:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pesztót a friss sajttal (vagy ricottával) keverjük össze. A mozzarellát és a szárított paradicsomot vágjuk csíkokra.

  3. Lépés 3

    A tésztát hosszában vágjuk három egyforma szélességű csíkra. A csíkokat egyenként töltsük - az egyikre kenjük a bazsalikomos pesztót, a másikra tegyük a szárított paradicsomot, a harmadikra pedig a mozzarellát. A tésztát hajtsuk a töltelékre, és a három részből fonjunk copfot.

  4. Lépés 4

    190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Kínáljunk hozzá fokhagymás mártogatóst és olívabogyót.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!