Fügés szeletek juhsajttal

Fügés szeletek juhsajttal

  • kb. 20 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
  • 200 g juhsajt
  • 60 g túró
  • 60 g tejföl
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 30 g morzsa
  • 4 tojás sárgája
  • 8 friss füge szeletelve
  • Só, szerecsendió, cayennei bors ízlés szerint
  • rozmaring
  • 1 tojás fehérje

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.

  3. Lépés 3

    A fügét mossuk meg, és vágjuk kb. 1/2 cm vastagságú szeletekre.

  4. Lépés 4

    A juhsajtot, túrót, tejfölt, étkezési keményítőt, morzsát és tojássárgáját keverjük össze, sóval, frissen őrölt szerecsendióval és cayennei borssal ízesítsük.

  5. Lépés 5

    A tésztát kenjük meg a sajtkrémmel, majd a fügeszeleteket fektessük a masszára.

  6. Lépés 6

    A süteményt előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

  7. Lépés 7

    A díszítéshez a rozmaringot kenjük meg a tojásfehérjével, hempergessük kristálycukorba, és 90 °C-os sütőben kb. 30 percig szárítsuk.

Tipp

Ezt a receptet édes változatban is elkészíthetjük, ebben az esetben a juhsajt helyett túrót használjunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!