Fonott rétes lazaccal és spenóttal

Fonott rétes lazaccal és spenóttal

  • 20-25 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

Fonott rétes lazaccal és spenóttal - elkészítés

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a fokhagymát, valamint a spenótleveleket, majd sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A keveréket hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott füstölt lazacot.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tészta széleitől 8-8 cm-re bevágjuk hosszában, körülbelül 1,5 cm szélesen (lásd. a képen).

  5. Lépés 5

    A tészta közepére öntsük rá a tölteléket, majd a bevágott tésztaszéléket hajtsuk egymásra, és kenjük be tojással a fonott tésztát.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A rétest lazac helyett más füstölt halakkal is meg lehet tölteni, például a pisztráng kitűnő választás.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!