Fonott rétes lazaccal és spenóttal

Fonott rétes lazaccal és spenóttal

  • 20-25 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

Fonott rétes lazaccal és spenóttal - elkészítés

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a fokhagymát, valamint a spenótleveleket, majd sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A keveréket hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott füstölt lazacot.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A tészta széleitől 8-8 cm-re bevágjuk hosszában, körülbelül 1,5 cm szélesen (lásd. a képen).

  5. Lépés 5

    A tészta közepére öntsük rá a tölteléket, majd a bevágott tésztaszéléket hajtsuk egymásra, és kenjük be tojással a fonott tésztát.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A rétest lazac helyett más füstölt halakkal is meg lehet tölteni, például a pisztráng kitűnő választás.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!