Gesztenyés rolád

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10-15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók 16 db roládhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában vágjuk fel 2,5 cm széles csíkokra, és tekerjük fel roládformára.

  3. Lépés 3

    A roládokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és kb. 10 -15 perc alatt süssük aranybarnára.

  4. Lépés 4

    A tésztát langyos állapotban óvatosan húzzuk le a formákról.

  5. Lépés 5

    A gesztenyemasszát, margarint és porcukrot keverjük krémesre, majd töltsük meg vele a roládokat.

  6. Lépés 6

    A tortabevonót gőz felett olvasszuk fel, keverjük hozzá az olajat, és ezzel a csokimázzal díszítsük a roládokat.

Tipp

Minél magasabb kakaótartalmú tortabevonót használunk, annál finomabb lesz a roládunk!

Köszönjük szépen Kovácsné Anikó receptjét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!