Gombás – csirkés rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 - 35 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 60 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű réteslap 200 g
  • 15 dkg csirkemell filé csíkokra vágva
  • 1 kis üveg gomba
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 közepes fej vöröshagyma aprítva
  • 1 cs. gyorsrizs
  • Kevés olaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás
  • 15 dkg sajt reszelve
  • 1 ek liszt

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A gyorsrizst főzzük meg.

  3. Lépés 3

    A hagymát aprítsuk fel, olajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a csíkokra vágott húst és a lecsepegtetett gombát. Rövid ideig süssük, sóval és borssal ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A lisztet keverjük simára a tejföllel, és adjuk a húsos - gombás töltelékhez.

  5. Lépés 5

    Egy réteshez három lapot használjunk fel, két - két lap közé kenjünk olvasztott vajat.

  6. Lépés 6

    A ragut keverjük össze a rizzsel, töltsük meg a réteseket, szórjunk rá reszelt sajtot, majd tekerjük fel a rétest, felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt süssük szép pirosra.

Tipp

A recepthez friss gombát is használhatunk, ebben az esetben picit tovább dinszteljük meg a serpenyőben még azelőtt, hogy a csirkehúst hozzáadnánk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!