Gombás – csirkés rétes
- kb. 30 - 35 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 60 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss teljes kiőrlésű réteslap 200 g
- 15 dkg csirkemell filé csíkokra vágva
- 1 kis üveg gomba
- 1 kis doboz tejföl
- 1 közepes fej vöröshagyma aprítva
- 1 cs. gyorsrizs
- Kevés olaj
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás
- 15 dkg sajt reszelve
- 1 ek liszt

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gyorsrizst főzzük meg.
-
Lépés 3
A hagymát aprítsuk fel, olajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a csíkokra vágott húst és a lecsepegtetett gombát. Rövid ideig süssük, sóval és borssal ízesítsük.
-
Lépés 4
A lisztet keverjük simára a tejföllel, és adjuk a húsos - gombás töltelékhez.
-
Lépés 5
Egy réteshez három lapot használjunk fel, két - két lap közé kenjünk olvasztott vajat.
-
Lépés 6
A ragut keverjük össze a rizzsel, töltsük meg a réteseket, szórjunk rá reszelt sajtot, majd tekerjük fel a rétest, felvert tojással kenjük meg és előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt süssük szép pirosra.
A recepthez friss gombát is használhatunk, ebben az esetben picit tovább dinszteljük meg a serpenyőben még azelőtt, hogy a csirkehúst hozzáadnánk.