Spárgarudak nyers sonkával

Spárgarudak nyers sonkával

  • kb. 4-5 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 7 rúdhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spárgát sós vízben főzzük készre, jól csepegtessük le és hűtsük le.

  3. Lépés 3

    A tésztából vágjunk kb. 5 cm széles csíkokat.

  4. Lépés 4

    2-3 felezett spárgát tekerjünk bele a nyers szalonnába. A tésztacsíkokat tekerjük a sonkába csomagolt spárga köré és fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 4 percig süssük.

Tipp

Ha konzerv spárgából készítjük el az ételt, nem szükséges megfőzni.
Tálalás előtt egy kevés extra szűz olívaolajjal locsoljuk meg.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!