Leveles tészta muffin

Leveles tészta muffin

spenóttal és gombával
  • kb. 20 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 12 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 2 ek liszt a nyújtáshoz
  • 8 ek olívaolaj
  • 200 g kis gombafej negyedelve
  • 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 400 g friss spenótlevél
  • Só, bors, szerecsendió
  • 50 g vegán sajt finomra reszelve
  • 50 g fenyőmag pirítva
  • 3 ek margarin a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A muffinformákat olvasztott margarinnal kenjük ki.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt tekerjük ki, és a papír nélkül tekerjük vissza. A tekercset tegyük lisztezett deszkára, és vágjuk 12 egyforma darabra.

  3. Lépés 3

    A tekercseket fektessük el, és sodrófával igazítsuk laposra, hogy a muffinformába illeszthessük őket.

  4. Lépés 4

    A tölteléket előre készítsük el, és míg a tésztával dolgozik, a tölteléket hűtőszekrényben pihentessük.

  5. Lépés 5

    A töltelékhez a gombát olajon futtassuk meg, adjuk hozzá a fokhagymát és a spenótlevelet, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítsük, és 4 ek. vízzel öntsük fel. Rövid időre fedjük le, hogy a spenótlevelek összeessenek. Jól keverjük át, és tegyük félre hűteni.

  6. Lépés 6

    A kihűlt spenótos-gombás tölteléket halmozzuk a formában előkészített tésztára, sajttal szórjuk meg, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára. Fenyőmaggal díszítsük.

Tipp

Készíthetünk hozzá fokhagymás – zöldfűszeres tejfölt, amellyel meglocsolhatjuk tálalás előtt finoman a muffinokat, ha megsültek.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!