Gombás pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 220 °C
  • 220 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 - 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 gA feltéthez:
  • 1 fej fehér hagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2 ek paradicsomkonzerv darabolt
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tk oregánó morzsolva
  • 30 dkg vegyes gomba vékonyra szeletelve
  • 10 dkg sovány nyers sonka csíkokra vágva
  • 5 dkg gouda reszelve
  • 5 dkg mozarella sajt szeletelve
  • 2 ek petrezselyem apróra vágva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és fokhagymát tisztítsuk meg, aprítsa fel. Serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat, és a hagymát pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.

  3. Lépés 3

    Adjuk hozzá a paradicsomot, és fedő nélkül 5 percig pároljuk.

  4. Lépés 4

    A paradicsompürét keverjük meg, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítsük.

  5. Lépés 5

    A gombát szeleteljük vékonyra, a sonkát vágjuk csíkokra. A gouda sajtot reszeljük le, a mozzarellát szeleteljük.

  6. Lépés 6

    A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt. A paradicsommártást kenjük a tésztalapra, terítsük rá a gombát, sonkát, a kétféle sajtot és petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk és 3 evőkanál olajjal locsoljuk meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben 12-15 percig süssük készre.

Tipp

Az elkészült pizzát néhány friss levél bazsalikommal díszítsük és kínáljuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!