Gombás pizza
- 12-15 perc
- 220 °C
- 220 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 - 4 főre:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 gA feltéthez:
- 1 fej fehér hagyma aprítva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 2 ek paradicsomkonzerv darabolt
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tk oregánó morzsolva
- 30 dkg vegyes gomba vékonyra szeletelve
- 10 dkg sovány nyers sonka csíkokra vágva
- 5 dkg gouda reszelve
- 5 dkg mozarella sajt szeletelve
- 2 ek petrezselyem apróra vágva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és fokhagymát tisztítsuk meg, aprítsa fel. Serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkanál olívaolajat, és a hagymát pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.
-
Lépés 3
Adjuk hozzá a paradicsomot, és fedő nélkül 5 percig pároljuk.
-
Lépés 4
A paradicsompürét keverjük meg, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítsük.
-
Lépés 5
A gombát szeleteljük vékonyra, a sonkát vágjuk csíkokra. A gouda sajtot reszeljük le, a mozzarellát szeleteljük.
-
Lépés 6
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt. A paradicsommártást kenjük a tésztalapra, terítsük rá a gombát, sonkát, a kétféle sajtot és petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk és 3 evőkanál olajjal locsoljuk meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben 12-15 percig süssük készre.
Az elkészült pizzát néhány friss levél bazsalikommal díszítsük és kínáljuk!