Póréhagymás paradicsomos rétes

  • 30 - 35 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Egy réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 1 kisebb póréhagyma karikákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g paradicsom negyedelve
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 250 g mascarpone
  • 2 mk. szerecsendió őrölve
  • Só és bors őrölve
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A póréhagymát, fokhagymát, paradicsomot és zsemlemorzsát összekeverjük. A mascarponet sóval, borssal és szerecsendióval pikánsan megfűszerzzük és a zöldségekhez adjuk.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és a tölteléket a tészta alsó részére kenjük. Legalul és a két szélénél kb. 2 cm-t szabadon hagyunk.

  4. Lépés 4

    A tésza két szélét behajtjuk a töltelékre, majd alulról kezdve feltekerjük. Késsel csillag alkban bevagdossuk a tetejét és tojással megkenjük.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén35 - 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Zsírszegényebb változathoz használhatunk zsírszegény mascarpone-t vagy tejfölt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!