Gombás rétes

Gombás rétestekercsek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 10 tekercshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat olvasszuk fel, és adjuk hozzá a lisztet. Rövid ideig pirítsuk, majd a felmelegített tejet öntsük hozzá. Állandó kevergetés mellett kb. 2 percig főzzük.

  3. Lépés 3

    A hagymát vajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az összevágott gombát és addig pároljuk, míg a leve elfő. A petrezselymet keverjuk hozzá és hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A tejfölt és a tojássárgáját keverjük össze, majd adjuk a gombához, és ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.

  5. Lépés 5

    A töltelék felét mindig a tészta alsó harmadára tegyük, a tésztaszéleket hajtsuk be és konyharuha segítségével tekerjük fel. Kenjük meg felvert tojással.

  6. Lépés 6

    Vágjuk egyforma méretű darabokra, és egy tűzálló tálba szorosan helyezzük őket egymás mellé.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt süssük készre.

Tipp

A sütés felénél a tekercsek tetejére szórhatunk reszelt sajtot.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!