Gyümölcsös szívek túrós krémmel

  • 15 - 20perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 7 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 125 g túró
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 kezeletlen narancs lereszelve, kipréselve
  • 300 g vegyes bogyós gyümölcs (pl. málna, áfonya, szeder, eper)
  • 1 tojás a kenéshez felverve
  • Friss menta a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előkészítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Egy nagy, szív alakú formával 14 szivet szúrun ki szorosan a tésztából. 7 szívnek a közepét egy kisebb szív formával szúrjuk ki. Mindegyiket megkenjük tojással.

  3. Lépés 3

    A teli szívekre pontosan ráillesztjük a kilyukasztott sziveket. A kicsi szíveket tojással megkenjük.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a tésztaszíveket. Hűlni hagyjuk.

  5. Lépés 5

    A túrót a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és a narancslével simára keverjük.

  6. Lépés 6

    A kihűlt falatkákat megtöltjük a krémmel, kidíszítjük friss gyümölcsökkel és megszórjuk mentával.

Tipp

Az apró tészta szíveket beleszúrhatjuk a krémbe, vagy szabadon hagyhatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!