Gombásrétes fűszeres szósszal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 35 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 80 g vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1/8 l tej
  • 700 g gomba finomra vágva
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • 2 ek petrezselyem aprítva
  • 3 tojássárgája
  • 4 ek tejföl
  • Só, bors ízlés szerint
  • vaj a kenéshez
  • A fűszeres szószhoz:

    • 125 g tejföl (25%-os)
    • 125 g tejszín
    • 1 ek friss petrezselyem apróra vágva
    • 1 ág friss kakukkfű apróra vágva
    • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajat olvasszuk fel, és adjuk hozzá a lisztet. Rövid ideig pirítsuk, majd a felmelegített tejet öntsük hozzá. Állandó kevergetés mellett kb. 2 percig főzzük.

  3. Lépés 3

    A hagymát vajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az összevágott gombát és addig pároljuk, míg a leve elfő. A petrezselymet keverjük hozzá és hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A tejfölt és a tojássárgáját keverjük össze, majd adjuk a gombához, és ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.

  5. Lépés 5

    A töltelék felét mindig a tészta alsó harmadára tegyük, a tésztaszéleket hajtsuk be, és konyharuha segítségével tekerjük fel. Kenjük meg felvert tojással.

  6. Lépés 6

    Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük.

  7. Lépés 7

    Sütés után hagyjuk kihűlni, majd egyenlő részekre vágjuk fel.

  8. Lépés 8

    Készítsük el a fűszeres szósz: a tejfölt és a tejszínt melegítés alatt állandóan keverjük. A friss és apróra vágott fűszereket adjuk hozzá, ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük. Rövid ideig főzzük. Hagyjuk kihűlni és tálalás előtt még egyszer keverjük át.

Tipp

Készítsük el a rétest különböző gombafélékből, úgy még finomabb lesz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!