Görög spenótos rétes

Görög spenótos rétes

  • 30 - 35 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 25 perc

Hozzávalók:

  • 2 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 500 g spenót blansírozva
  • 125 g juhsajt kockákra vágva
  • 1 fej vöröshagyma csíkokra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 3 db koktélparadicsom
  • friss kakukkfű
  • Só, bors ízlés szerint
  • olaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A juhsajtot, spenótot, hagymát és fokhagymát óvatosan keverjük össze, sóval és borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztalapokat helyezzük egy kikent sütőformába úgy, hogy a tésztaszélek egy kicsit kilógjanak. A tésztalapok közé mindig kenjünk egy kis olajat.

  4. Lépés 4

    A tölteléket tegyük a tésztára, erre tegyük a koktélparadicsomokat és a kilógó tésztaszéleket hajtsuk rá. A maradék tésztalapokat is helyezzük a töltelékre és igazgassuk el. Olajjal spricceljük meg és friss kakukkfűvel szórjuk meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 - 35 percig süssük, míg a tészta aranysárga nem lesz.

Tipp

Friss fetasajtos vagy mozzarellás zöldsalátával tálaljuk paradicsommal, olívabogyóval, olívaolajjal megöntözve.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!