um ali

Egyiptomi Umm Ali

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Um Ali szószerint azt jelenti, Ali anyja, de ez nem egy kannibálrecept, hanem egy egyiptomi tejes édességé, a kenyérpudingé.

  • kb. 32-35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc + 10 perc pihentetés

Hozzávalók kb. 8 adaghoz: (ø 10 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 100 g aszalt datolya apróra vágva
  • 50 g Mandulaforgács
  • 50 g Pisztácia apróra vágva
  • 25 g Kókuszreszelék
  • 500 ml tej
  • 75 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1/4 tk. őrölt kardamom
  • 8 tk. olvasztott vaj
  • + egy kevés vaj a kenéshez
  • 8 tk. méz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük és a szuflé formákat vajjal megkenjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és villával néhányszor megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütő középső sínén körülbelül 12-15 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A tésztát kb. 2-3 cm-es darabokra törjük és az egyharmadát a szuflé formákban egyenletesen eloszlatjuk.

  5. Lépés 5

    A datolyát, a pisztáciát, a mandulát és a kókuszreszeléket összekeverjük és ráöntjük a tésztadarabokra, majd a maradék tésztát törünk rájuk.

  6. Lépés 6

    A tejet a vaníliás cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, és ráöntjük a formákra. Hagyjuk 10 percig pihenni, hogy a tészta magába tudja szívni a tejet.

  7. Lépés 7

    A tészták tetejére 1-1 teáskanál vajat teszünk, majd a sütőben további 20 percig aranybarnára sütjük.

  8. Lépés 8

    Miután elkészültek az Um Ali-k, csepegtessünk 1-1 teáskanál mézet a formák tetejére.

Tipp

Az Um Ali-t fogyaszthatjuk melegen vagy kihűlve is, tea mellé desszertként.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!