Gyors leveles tészta pizza juhsajttal és spenóttal
0 Bewertungen
        		
                
            - 25 perc
 - 220 °C
 - 200 °C
 - kb. 15-20 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 12 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 250 g friss spenót blansírozva
 - 1 ek olaj
 - 1 fej hagyma finomra aprítva
 - 1 gerezd fokhagyma aprítva
 - 200 g juhsajt apróra kockázva
 - 1 tojás a kenéshez
 
                                    Ezzel készítsd:                                
                                
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
Az olajat forrósítsuk fel, a hagymát pirítsuk meg, és adjuk hozzá a fokhagymát.
 - 
            Lépés 3
A spenótot is adjuk hozzá, pároljuk, majd keverjük hozzá a juhsajtot, és tegyük félre.
 - 
            Lépés 4
A leveles tésztát tekerjük ki, és szaggassunk belőle kb. 12 cm átmérőjű köröket. Tojással kenjük meg.
 - 
            Lépés 5
A spenótos tölteléket tegyük a tésztára, úgy, hogy a szélén 1 cm szabadon maradjon.
 - 
            Lépés 6
A pizzákat előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.
 
                Tipp
            
            Juhsajt helyett feta sajtot is használhatunk, illetve ha nincs friss spenótunk, akkor mélyhűtött spenótlevelekből is el lehet készíteni.