Gyors leveles tészta pizza juhsajttal és spenóttal
0 Bewertungen
- 25 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g friss spenót blansírozva
- 1 ek olaj
- 1 fej hagyma finomra aprítva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- 200 g juhsajt apróra kockázva
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az olajat forrósítsuk fel, a hagymát pirítsuk meg, és adjuk hozzá a fokhagymát.
-
Lépés 3
A spenótot is adjuk hozzá, pároljuk, majd keverjük hozzá a juhsajtot, és tegyük félre.
-
Lépés 4
A leveles tésztát tekerjük ki, és szaggassunk belőle kb. 12 cm átmérőjű köröket. Tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
A spenótos tölteléket tegyük a tésztára, úgy, hogy a szélén 1 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 6
A pizzákat előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.
Tipp
Juhsajt helyett feta sajtot is használhatunk, illetve ha nincs friss spenótunk, akkor mélyhűtött spenótlevelekből is el lehet készíteni.