Gyors leveles tészta pizza juhsajttal és spenóttal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 pizzához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 250 g friss spenót blansírozva
  • 1 ek olaj
  • 1 fej hagyma finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 200 g juhsajt apróra kockázva
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az olajat forrósítsuk fel, a hagymát pirítsuk meg, és adjuk hozzá a fokhagymát.

  3. Lépés 3

    A spenótot is adjuk hozzá, pároljuk, majd keverjük hozzá a juhsajtot, és tegyük félre.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát tekerjük ki, és szaggassunk belőle kb. 12 cm átmérőjű köröket. Tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A spenótos tölteléket tegyük a tésztára, úgy, hogy a szélén 1 cm szabadon maradjon.

  6. Lépés 6

    A pizzákat előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Juhsajt helyett feta sajtot is használhatunk, illetve ha nincs friss spenótunk, akkor mélyhűtött spenótlevelekből is el lehet készíteni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!