Hawaii pizza rolád

  • 25 - 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 7 ek. paradicsomszósz
  • 100 g mozzarella sajt reszelve
  • 150 g sonka kockákra vágva
  • 130 g ananász befőtt kockákra vágva
  • 1 lilahagyma kis kockákra vágva
  • Bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előkészítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mozzarellát, a sonkát, az ananászt, a lilahagymát és a borsot jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a paradicsom szósszal megkenjük, majd a sonkás tölteléket egyenletesen eloszlatjuk, végül a hosszabik oldala mentén feltekerjük. A roládot kb. 2 cm széles szeletekre vágjuk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. Minden második szeletet oldalra elmozgatunk, hogy cikk-cakkban rendeződjenek el.

  4. Lépés 4

    A sütőben 25-30 perc alatt az alsó sínen aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Ha a tészta nagyon tapad, kissé lisztezzük be a kezünket és a tésztát. A vágáshoz akár a kést is lisztbe márhatjuk, hogy szebb szeleteket tudjunk készíteni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!