diós rétes
Egyszerű

Diós rétes

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet a cukorral felforraljuk. Hozzákeverjük a diót, a reszelt magkeveréket, a fahéjat és a rumot, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és megkenjünk a masszával. Felül és alul hagyjunk szabadon 2-2 cm-t.

  4. Lépés 4

    Tekerjük össze a tésztát alulról felfelé és kenjük be a felvert tojással.

  5. Lépés 5

    A diós rétest a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Reszelt magkeverék helyett mákot is használhatunk, így mákos rétest kapunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!