piros bogyós gyümölcsös falatok

Piros bogyós gyümölcsös falatok

  • 12-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 falathoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd hosszában és széltében is 3-3 részre vágjuk, így kapunk 16 négyzetet.

  3. Lépés 3

    A tojást habosra verjük a tejjel, és megkenjük vele az összes tésztát. Két négyzetet egymásra helyezünk és a felső tésztát megszórjuk kevés cukorral.

  4. Lépés 4

    A tészta-négyzeteket a sütő középső sínén kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. Lépés 5

    A tejszínt a vaníliás cukorral és a citromhéjjal keményre verjük, majd beletöltjük egy habzsákba.

  6. Lépés 6

    Vágjuk félbe a kihűlt tésztákat és töltsük meg a habbal, szórjunk rá bogyós gyümölcsöket és tegyük vissza a tésztatetőt.

Tipp

A piros bogyós gyümölcsök helyett bármilyen más szezonális gyümölcsöt is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!