marokkói brioauts

Marokkói Briouats

leveles tésztából

Briouats kicsi marokkói sütemények, amelyeket különféle töltelékekkel töltünk meg, majd sütünk. Ez a recept darált húst tartalmaz (keftakofta vagy kufta) ropogós, papír vékony marokkói péksüteménybe zárva.

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók kb. 12 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 100 g darált bárány- vagy marhahús
  • 50 g juhsajt morzsolva
  • 1 kis vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma préselve
  • 1/2 csokor menta és/vagy petrezselyem apróra vágva
  • 2-2 tk. reszelt citromhéj és citromlé
  • 1 ek. olaj
  • 1/2 tk. Őrölt kömény
  • őrölt só és bors
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 1 ek. fekete köménymag a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darált húst, a juhsajtot, a hagymát, a fokhagymát, a fűszereket, a citrom reszelt héját és levét és a olajat összekeverjük, majd köménnyel, sóval és borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd 12 egyforma négyzetre vágjuk.

  4. Lépés 4

    Minden négyzet közepére egy evőkanál tölteléket teszünk. A széleket megkenjük a felvert tojással és háromszög formára hajtjuk, majd a széleket villával jól összenyomkodjuk.

  5. Lépés 5

    A tészta-háromszögek tetejét is megkenjük tojással, majd megszórjuk fekete köménymaggal.

  6. Lépés 6

    A marokkói Briouats-kat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Alternatív megoldásként használhatod a nyújtott rétestésztánkat is.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!