Quiche paprikával és camembert-el

Paprikás quiche camembert sajttal egy igazi laktató fogás, ami a nyári szezonális alapanyagokból könnyen elkészíthető. Biztos vele a siker.

  • kb. 40 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók egy 24 cm Ø formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 4 tojás
  • 100 g tejföl
  • 1 tk. paradicsom sűrítmény
  • 150 g camembert sajt szeletekre vágva
  • 1 piros kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
  • 1 sárga kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
  • 2 ek. petrezselyem aprítva
  • Só és bors őrölve
  • Petrezselyem vagy bazsalikom a szóráshoz
  • Vaj a forma zsírozásához

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt lehúzzuk és a kivajazott formába fektetjük (a tésztát a sütőpapírral együtt is a formába tehethetjük, ekkor a vajazás elmarad). A tészta alját egy villával megszurkáljuk és a lelógó tészta széleket visszahajtogatjuk.

  3. Lépés 3

    A tojást, a tejfölt és a paradicsom sűrítményt simára keverjük és hozzákeverjük a maradék hozzávalókat is. Sóval és borssal fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A sajtos, paprikás keveréket a tésztára töltjük.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt megsütjük. Sülés után megszórjuk friss fűszernövényekkel.

Tipp

A camembert helyett kipróbálhatunk más lágy sajtot is, mint például brie-t vagy gorgonzola-t.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!