Édes leveles tészta fánkocskák

áfonyával
  • 15 - 20 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: 15 fánkocskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a krémsajtot, a porcukrot, a citromlevet és a mentát összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és kör alakú formával (ø 8 cm) kiszaggatjuk 30 szeletre.

  4. Lépés 4

    15 leveles tészta szeletet vékonyan megkenünk tojással. A közepére 1-2 tk. tölteléket teszünk és néhány áfonya szemet. A tetejére teszünk egy másik szelet leveles tésztát és a széleknél jól alaposan illesztjük.

  5. Lépés 5

    A fánkocskákat tojással megkenjük és a maradék tésztával díszítjük.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Szezon szerint használhatunk más gyümölcsöket is, mint például friss őszi- vagy sárgabarackot vagy szilvát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!