klasszikus kalács

Klasszikus kalács

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Tekerd ki, fond össze és süsd ki! Ennyi az egész. Pillanatok alatt elkészíthető klasszikus kalács Tante Fanny friss vajas kelt tésztájából.

  • kb. 30 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 fonott kalácshoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk. A három csíkból hengert formázunk és fonatot készítünk.

  3. Lépés 3

    A végeket jól összenyomjuk, végül a koszorút felvert tojással megkenjük.

  4. Lépés 4

    A kalácsot előmelegített sütőben a középső sínen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A kalácsból készíthetünk koszorú vagy szív alakú kalácsot is, és megszórhatjuk mandulával, kristálycukorral vagy dióval.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!