Hússal töltött réteskosárkák

Hússal töltött réteskosárkák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • 25 - 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 60 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 kosárkához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 100 g zöldborsó
  • 2 tojás
  • 2 ek tej
  • 3 szelet toastkenyér
  • 750 g darálthús
  • 1 ek paradicsomszósz
  • cayennei bors
  • 100 g kukoricakonzerv lecsepegtetve
  • 100 g koktélparadicsom negyedelve
  • Kevés vaj olvasztva
  • a díszítéshez oregánó

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A borsót hagyjuk kiolvadni. Vajazzunk ki muffinformát.

  3. Lépés 3

    A toastkenyeret vízben áztassuk meg. A darálthúst, 2 tojást, tejet, paradicsomszószt és a kinyomkodott toastkenyeret keverjük össze. Sóval és cayennei borssal fűszerezzük. A borsót, kukoricát és paradicsomot óvatosan keverjük a húsos masszába.

  4. Lépés 4

    A réteslapokat vágjuk 4 egyforma darabra.

  5. Lépés 5

    Kettesével fektessük egymásra a lapokat, úgy, hogy az elsőt megkeni olvasztott vajjal.

  6. Lépés 6

    Az előkészített réteslapokat helyezzük a vajjal kikent muffinformába, majd töltsük meg a húsos masszával.

  7. Lépés 7

    200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 perc alatt süssük készre.

  8. Lépés 8

    A kész réteskosárkákat emeljük ki a formából, és oregánóval díszítsük.

Tipp

Használhatunk friss, fagyasztott vagy konzerv zöldborsót is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!