mákos-diós fonat

Mákos diós fonatok

Mennyei mákos és diós fonatok leveles tésztából egyszerűen és gyorsan. Nem lehet megunni! Tökéletes desszert kávé mellé, reggelinek; vendégváró falatoknak.

  • 10-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók 10 fonathoz:

A diós töltelékhez:

  • 125 g dió őrölve
  • 35 g kristálycukor
  • 60 ml tej
  • fahéj őrölve
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk. . rum

A mákos töltelékhez

  • 100 g mák őrölve
  • 35 g kristálycukor
  • 60 ml tej
  • fahéj őrölve
  • 1/2 cs. vaníliás cukor
  • 1 tk. . rum
  • 1 tojás a kenéshez felverve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Minden hozzávalót - kivéve a tojást, külön a diós és külön a mákos töltelékhez, jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, enyhén meglisztezzük, megfordítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A tésztát a hosszabbik oldala mentén elfelezzük és az egyik felét a mákos, a másikat pedig a diós töltelékkel megkenjük. A második levelestésztát is kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, elfelezzük és a töltelékre fektetjük. Kissé összenyomjuk a tésztát.

  4. Lépés 4

    Minden tészta szeletet 5 részre osztunk és középen kb. 10 cm hosszan bevágunk. Tojással megkenjük és a tésztákat a bevágott nyílás mentén belülről-kifelé megtekerjük.

  5. Lépés 5

    A sütőben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Sütés után fahéjas cukorral szórjuk meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!