Vaníliás banános tortácskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 5 tortácskához

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pudingport a tejjel megfőzzük és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal simára keverjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát 6 egyforma nagyságú darabra osztjuk. 5 tésztadarabot egyenletesen a formákba nyomkodunk úgy, hogy a forma szélét is befedje. Minden tortácska közepére teszünk 2-3 karika banánt, majd rátöltjük a vaníliás krémet. A maradék tésztadarabot kinyújtjuk, csíkokra vágjuk és kidíszítjük vele a tortácskák tetejét.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp

Okos ötlet: A linzertészta helyett használhatunk csokis- vagy tönköly linzertésztát is, illetve nagyon ízletes tölteléket készíthetünk csokis pudingporral és magozott meggyel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!