Indiai tésztatáskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 350 g bárányhús darálva
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 db chilipaprika aprítva
  • 1 nagy fej hagyma felaprítva
  • 3 db újhagyma karikákra vágva
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk gyömbér
  • 1 késhegynyi curry
  • 1 ek friss koriander vagy petrezselyem apróra vágva
  • vaj olvasztva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát az olívaolajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a darált bárányhúst, jól süssük át, majd adjuk hozzá a fokhagymát, újhagymát és gyömbért, fűszerezzük ízlés szerint, és takarék lángon főzzük össze, majd tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztalapokat olvasztott vajjal kenjük meg, és hosszában vágjuk három csíkra.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkok alsó sarkára tegyünk 1 - 1 kanál tölteléket, a szemközti sarkot hajtsuk a töltelékre, háromszöget kapunk, és a hajtogatást addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy, és egy vastagabb háromszög alakú csomagot kapunk.

  5. Lépés 5

    A többi tésztalappal ugyanígy járjunk el, a végén olvasztott vajjal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 15. perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Ezt a töltött tésztát forró olajban is kisüthetjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!