Juhtúrós falatok
0 Bewertungen
- kb. 10 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 10 - 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g juhtúró
- 1 tojás a kenéshez
- napraforgómag
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és vágjuk 12 db egyforma téglalapra. A téglalapokat kenjük meg felvert tojással.
-
Lépés 3
A juhtúróból tegyünk egy-egy kávéskanállal a tészta jobb alsó sarkára, majd a tésztát hajtsuk félbe, kenjük meg tojással és ismételten hajtsuk félbe. Így a juhtúró fölé 3 réteg tészta kerül.
-
Lépés 4
A sütemények tetejét kenjük meg tojással, és napraforgómaggal szórjuk meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 - 12 perc alatt süssük szép aranysárgára.
Tipp
A juhtúrós tölteléket megbolondíthatjuk apróra vágott snidlinggel is!