Juhtúrós falatok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 10 - 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók  12 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és vágjuk 12 db egyforma téglalapra. A téglalapokat kenjük meg felvert tojással.

  3. Lépés 3

    A juhtúróból tegyünk egy-egy kávéskanállal a tészta jobb alsó sarkára, majd a tésztát hajtsuk félbe, kenjük meg tojással és ismételten hajtsuk félbe. Így a juhtúró fölé 3 réteg tészta kerül.

  4. Lépés 4

    A sütemények tetejét kenjük meg tojással, és napraforgómaggal szórjuk meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 - 12 perc alatt süssük szép aranysárgára.

Tipp

A juhtúrós tölteléket megbolondíthatjuk apróra vágott snidlinggel is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!