kakaós csiga

Kakaós csiga

  • 15 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270g
  • 5 dkg Vaj olvasztva
  • 2 ek. porcukor
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás sárgája a kenéshez
  • 100 g étcsokoládé olvasztva
  • Némi Kókuszreszelék a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és az olvasztott vajjal megkenjük. A kakaóport és a porcukrot egy tálban összekeverjük és egyenletesen megszórjuk vele a vajas tésztát.

  3. Lépés 3

    A tésztát hosszában szorosan feltekerjük, majd 2 cm széles szeletekre vágjuk. A kis tekercseket elfektetjük a sütőpapíron és így egy tepsibe helyezzük az egészet.

  4. Lépés 4

    A sütő alsó sínén kb. 15 perc alatt készre sütjük.

  5. Lépés 5

    A csigákat olvasztott étcsokoládéval meglocsoljuk és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!