![kakaós csiga](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/09/Kakaos-csiga-600x600-1.jpg)
Kakaós csiga
0 Bewertungen
- 15 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 5 dkg vaj olvasztva
- 2 ek. porcukor
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 1 tojás sárgája a kenéshez
- 100 g étcsokoládé olvasztva
- kevés kókuszreszelék a díszítéshez
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és az olvasztott vajjal megkenjük. A kakaóport és a porcukrot egy tálban összekeverjük és egyenletesen megszórjuk vele a vajas tésztát.
-
Lépés 3
A tésztát hosszában szorosan feltekerjük, majd 2 cm széles szeletekre vágjuk. A kis tekercseket elfektetjük a sütőpapíron és így egy tepsibe helyezzük az egészet.
-
Lépés 4
A sütő alsó sínén kb. 15 perc alatt készre sütjük.
-
Lépés 5
A csigákat olvasztott étcsokoládéval meglocsoljuk és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.