Káposztás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 35-40 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 40 perc

Zutaten:

Zubereitung:

  1. Schritt 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Schritt 2

    A szalonnát süssük üvegesre. A kristálycukrot olvasszuk meg, adjuk hozzá az olajat, és a hagymát ezen süssük világosra.

  3. Schritt 3

    Adjuk hozzá a káposztát, és állandó keverés mellett pároljuk puhára. Sóval, borssal és köménnyel fűszerezzük. A szalonnát keverjük hozzá, és hagyjuk hűlni.

  4. Schritt 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire.

  5. Schritt 5

    A tésztát szórjuk meg zsemlemorzsával és a káposztás-szalonnás tölteléket helyezzük a tésztára. A tejfölt keverjük simára, és öntsük a káposztára.

  6. Schritt 6

    A tésztaszéleket kenjük meg felvert tojással, és a tésztaszéleket hajtsuk be, majd a tésztát tekerjük fel.

  7. Schritt 7

    Kenjük meg tojással, köménymaggal szórjuk meg, és villával szurkáljuk meg.

  8. Schritt 8

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Fehér káposzta helyett kipróbálhatjuk vörös káposztával is a receptet!

Weitere passende Rezepte

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!