fríz torta

Könnyű fríz krém torta

vörösáfonyával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Sütöttél már fríz tortát? A leveles tészta rétegekből álló, gyümölcsös-krémes finomság tökéletes a délutáni kávézáshoz a családdal vagy a barátokkal. Kíméld meg magad a klasszikus tortaalap készítésétől.

  • kb. 25 perc + 1 óra hűtés
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 2 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 30 g cukor + egy kevés cukor a szóráshoz
  • 30 g hideg vaj kockázva
  • 60 g liszt
  • 1 tojás a kenéshez
  • 500 ml tejszínhab
  • 2 cs. habfixáló
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 250 g vörösáfonya lekvár

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A morzsához a lisztet, a cukrot és a vajat összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük és tortaszaggatóval (Ø 20 cm) két-két kört szaggatunk ki belőle. A tésztákat villával megszurkáljuk. A maradék tésztát kisebb darabokra vágjuk. Mindegyik tésztadarabot megkenjük tojással, majd megszórjuk morzsával. A kisebb darabokra cukrot is szórhatunk.

  4. Lépés 4

    A tésztákat külön-külön kb. 20 percig egyenletesen sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A tejszínhabot félkemény habbá verjük. A habfixálót és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tejszínhabhoz és kemény habbá verjük. Ha könnyebb adagolni a krémet, tegyük habzsákba.

  6. Lépés 6

    Az első körtésztát megkenjük az áfonyalekvár harmadával, a tetejére pedig a krém harmadát kenjünk. Ismételjük meg ezt a folyamatot még kétszer, majd helyezzük egymásra a rétegeket. A felső tésztát 6 egyenlő részre vágjuk, és kör alakban elhelyezzük a torta tetején, hogy később könnyebb legyen vágni.

  7. Lépés 7

    A tortát hűtsük a hűtőben legalább egy órán keresztül. A cukrozott tésztamaradékokat desszertként akármikor fogyaszthatjuk.

Tipp

Áfonyalekvár helyett használhatunk szilvalekvárt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!