spárgás pizza

Ropogós spárgás pizza

leveles tésztából
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

Gyors és egyszerű tavaszi recept – spárgás pizza leveles tésztából!

  • 20-25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 800 g fehér spárga hámozva
  • 200 g créme fraîche (krémsajt)
  • 1 marék petrezselyem apróra vágva
  • 1 marék kapor
  • 4 tojás
  • 200 g füstölt lazac
  • őrölt só és bors
Ezzel készítsd:
Friss leveles tészta
Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A hámozott spárgát kb. 5 perc alatt "al dente"-re főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A krémsajtot összekeverjük a fűszernövényekkel és sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát néhányszor megszurkáljuk villával.

  4. Lépés 4

    A tésztát megkenjük a krémsajttal úgy, hogy a szélein kb. 2-2 cm-t üresen hagyunk. A krémsajtból tegyünk félre a díszítéshez is. A spárgát a tésztán egyenletesen eloszlatjuk.

  5. Lépés 5

    A pizzát a sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Közben vizet forralunk és a tojásokat körülbelül 7 percig főzzük, majd meghámozzuk és szeletekre vágjuk.

  7. Lépés 7

    Sütés után a pizzán egyenletesen eloszlatjuk a füstölt lazacot és a főtt tojásokat, majd a maradék krémsajttal díszítjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!